QUÈ ÉS?

Tot el que et cal saber sobre aquest projecte

Què és l'arxiu?

La postexposició de Pantalla Global és un arxiu col•laboratiu sobre els canvis que afecten el mitjà audiovisual. Un espai de reflexió sobre les mutacions de la galàxia transmediàtica al segle XXI.

Està format per vídeos i enllaços web, organitzats en diferents categories. Es tracta d'un projecte participatiu, en què els usuaris sou els qui afegiu continguts i proposeu noves categories. Per tal de facilitar la reflexió, cada categoria compta amb un espai de debat on podeu intervenir i exposar la vostra visió.

Tornar

Què puc trobar a l'arxiu?

En aquest arxiu, s'hi inclouen recursos útils i de qualitat relacionats amb diversos temes de reflexió sobre l'audiovisual. Són enllaços que poden correspondre a articles, apunts, vídeos, projectes... Tota aquesta documentació està ordenada per categories. Per tal de reflexionar i aprofundir més sobre els temes també s'obre un debat en cada categoria on els usuaris poden aportar les seves idees.

Tornar

Com puc participar-hi?

En aquest arxiu tothom pot contribuir-hi. Per fer-ho només cal que et registris i entris al web amb el teu correu electrònic i la contrasenya. Un cop fet això podràs afegir categories, incorporar nou contingut i participar en els debats.

Tornar

La postexposició

Un cop acabades les fases d'incubació i exposició, Pantalla Global continua amb les itineràncies de l'exposició física, i amb la creació d'un arxiu que permeti registrar l'evolució conceptual i formal del projecte, amb les aportacions de tots els contribuïdors i co-creadors.

La tercera fase vol anar més enllà d'una simple transposició en arxiu de tot l'aprenentatge del projecte. Sense oblidar l'herència de Pantalla Global, l'objectiu és crear un hub de reflexió sobre l'audiovisual. Una eina que pugui servir per analitzar i debatre el nou ecosistema audiovisual basant-nos en el llibre homònim de Gilles Lipovetsky i Jean Serroy, però sense limitar-nos a les fronteres que s'hi dibuixen.

Tornar

Pantalla Global, un projecte obert

Del 25 de gener al 28 de maig de 2012, el CCCB va presentar l'exposició Pantalla Global, mostra basada en el llibre homònim de Gilles Lipovetsky i Jean Serroy, comissaris de l'exposició juntament amb Andrés Hispano, que explora el poder de les pantalles en la societat actual.

Aquesta mostra era la segona fase d'un projecte que va començar l'1 d'octubre de 2011 amb l'activació de la plataforma virtual, que volia donar visibilitat a la fase d'incubació de l'exposició.

Un cop finalitzada la segona fase, l'exposició continua amb les intineràncies i amb un arxiu virtual que té com a objectiu plasmar tot el bagatge après en aquest projecte, i alhora ser un punt de trobada i reflexió sobre l'audiovisual.

La convocatòria de recepció de peces audiovisuals resta oberta mentre durin les itineràncies

Tornar